titelnieuwemedia
menu2018
tekstjenieuwemedia

DE LOCKDOWN: Thuis Naar School: Razende Reporter / Bruinplok TV

Al meteen toen in maart 2020 de eerste lockdown inviel, werd ik benaderd door de makers van Thuis naar School om mee te werken aan een pauzeprogramma voor tussen de livestreamlessen door, "De Razende Reporter" met Jantijn Prins, Arjan Smit en Nellerike de Voogd. We werkten allemaal vanuit huis; met hulp van chromakey en andere montagetrucs kon ik de poppen en acteurs tóch bij elkaar krijgen. Een paar weken lang zijn we bezig geweest met allerlei filmpjes, die daarna af en aan verschenen op ons nieuwe YouTube-kanaal Bruinplok TV. Ook los van Thuis naar School bleven we nog dingen maken, bijvoorbeeld de music video's van Mama Flex (Nellerike de Voogd).

Die eerste vijf weken van de lockdown waren zo bijzonder dat ik besloot een 'making-of' te maken van de poppenscenes. Het resultaat: een documentaire van zo'n 15 minuten getiteld Poppenspeler op afstand.

The Puppet Folk Band

Een geinig projectje voor tussen de bedrijven door... De Puppet Folk Band, afkomstig uit de bergen oude rotzooi in m'n atelier, brengt "maatschappelijk relevante folksongs" over wat er op dat moment speelt. Dat kunnen feestdagen zijn, maar ook persoonlijke wensen of groeten. Alles in "telefoonkwaliteit" en akoestisch opgenomen en niet al te best gerepeteerd, want het blijven folk singers!

Kat en Vis stellen vragen

Kat en Vis zijn de hoofdfiguren uit het gelijknamige prentenboek van Alain Clark (teksten) en Loes Riphagen (illustraties), dat begin 2018 uitkwam. Ze wilden erg graag beroemd worden en daarom vroegen ze verschillende bekende Nederlanders om raad in de YouTube-serie Kat en Vis stellen vragen.

Poppenspel: Jogchem Jalink, Renee Menschaar

Zomerparkfeest 2022 (Venlo): Zelfde en Anders

Zomerparkfeest, 's Nederlands grootste door vrijwilligers georganiseerde festival, werkte voor de editie 2022 met twee mascottes uit mijn poppenwerkplaats die de rollen van "Zelfde" en "Anders" mochten vertolken. Zelfde wil elk jaar hetzelfde. Anders is juist te spreken over alle veranderingen op het festival! Ze speelden de hoofdrollen in filmpjes op social media (Zelfde gespeeld door Dwight Heitzer, Anders door mij), werden op het festival afgebeeld op levensgrote banners, en het portret van Zelfde prijkte zelfs op de Zomerparkfeestpin, een jaarlijks gratis collectors item voor iedereen die het festival elke dag bezocht. Voor meer filmpjes: zie YouTube (Zomerparkfeest).

ZPFbannerbier
ZPFliveonstage
ZPFbannerZelfdeanders
Pin

Promo's Watskeburt?! De Musical (Bos Theaterproducties) / Music video "Pikante" (De Jeugd van Tegenwoordig)

Voor Watskeburt?! De Musical, de poppen-musical van De Jeugd van Tegenwoordig, coachte ik de poppenspelers. In deze YouTube-promo's heb ik een groot deel van het poppenspel verzorgd (met animatie, maquettes en greenscreen-SFX door Balder Westein, die ook voor Sesamstraat en de Boterhamshow werkt). De poppen werden tevens ingezet voor de music video "Pikante", gespeeld door de cast van de musical met Renee Menschaar en mij.

poppenonderzijde

©2024 Joggy Creations

item22 item21 contact workshops film muziek tv poppen speellijst voorstellingen cv jogchem welkom