poppenspeltext

POPPEN IN OPDRACHT:

menu2018
Popsalamander

Salamander Klöpping uit Zondag met Lubach. Gemaakt in opdracht van de VPRO. Van 2014 t/m 2015 schoof deze groene jonge tech-expert elke aflevering aan bij Arjen Lubach voor het tech-nieuws en zijn eigen talkshow 'Salamander met een Ander'.

popgonnies

Gonnie en Vriendjes, naar de prentenboeken van Olivier Dunrae (© Gottmer Uitgevers Groep), speelden de hoofdrol in de gelijknamige peutervoorstelling van Klein Amsterdam Producties/Bureau Vanaf 2. (Foto's: The Videomatic)

popkatenvis
popwittevriend
afficheboekenfeest

Mats en Guusje uit de voorstelling "Boekenfeest" (2014), naar het gelijknamige prentenboek van Rian Visser (teksten) en Nicolle van den Hurk (illustraties), uitgegeven door Scheltema. (Foto: The Videomatic)

Uit de voorstelling "In de Maneschijn" van tg. Winterberg. Verschillende poppenmakers kregen een paar oogjes opgestuurd, met de opdracht er een pop van te maken, naar eigen invulling. Er mochten enkel wittinten worden gebruikt.

Kat en Vis, uit het gelijknamige prentenboek van Alain Clark (teksten) en Loes Riphagen (illustraties). Deze prentenboekpersonages kwamen met Alain Clark te gast in Koffietijd en kregen hun eigen webserie 'Kat en Vis Stellen Vragen'.

Monsters
cocojogchemkopie

Coco uit "Coco Kan Het" van Loes Riphagen

tekstpoppen3

De monsters uit "Maar Eerst ving ik een Monster" (Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer). Sommige monsters en het jongetje zijn nagemaakt uit het boek. Andere zijn zelfbedacht.

Puppets22

POPPEN IN EIGEN BEHEER:

Sssssstwebsite Fredwebsite
puppetearth2

Boven: Wimbas uit "Puppet Earth" van Secret Hand (2013). Zie ook: Films.

Uit de korte film "Sssssst!" van Secret Hand (2011). Zie ook: Films.

Midden: Herman uit de korte film "Cachot" van Secret Hand (2012). Handpop voor twee personen met ooglid-mechaniek. Zie ook: Films.

PinkGuys
urtelswebsite
evilurtels

Urtels uit de voorstelling "Zo, dit is nou kunst" (2010). Kleine holemensjes die konden worden bespeeld of los op een table-top konden worden neergezet.

Oefenpoppetjes "Pink Guys" (2008).

Blauwbilgorgel theowebsite
muiswebsite

Muis (2008), poppenkast-handpop uit de voorstelling "Het Grote Gaatjesboek" (3+)

Blauwbilgorgel (2008), latex-pop, uit de voorstelling "Het is Groen en het Rijmt".

Theo (2009), schuimrubber kop, uit de Proeve-presentatie "Zwart-Wit Bekeken".

poppenrandom
poppentekstje2

... tja, en naast alle opdrachten en poppen voor gerichte voorstellingen heb ik nog een enorme verzameling 'random' wezens van door de jaren heen, die altijd wel ergens in te zetten zijn, of die ik als oefenpoppen kan gebruiken. Dit zijn er nog maar een paar van. There's more where this came from!

©2024 Joggy Creations

item19 item18 contact workshops film muziek tv poppen speellijst voorstellingen cv jogchem welkom