tvtekstje
tvbannerallerlei
menu2018
tvbannersesam

Sesamstraat (NTR/Sesame Workshop) • Elke schooldag om 6:50 en 14:00 op NPO 3

In 2007 ben ik bij Sesamstraat gekomen om bange reporter Angsthaas te spelen in de scenetjes met "Angsthaas en Stuntkip". Hij heeft ook kleuters op school geïnterviewd. Stuntkip wordt gespeeld door Eric-Jan Lens.

Vanaf 2015 ben ik ook de poppenspeler van Elmo in Nederlandse items waarin hij samenspeelt met de Nederlandse poppen, zoals "Elmo's Quiz" en "We doen dat we... zijn!" (Elmo en Ieniemienie). Ook speel ik Elmo als hij eens ergens in de media voor een interview komt opduiken. De andere filmpjes van Elmo (Elmo de Musical, Elmo's Wereld etc.) komen uit Amerika en worden ingesproken door Hein Boele. Zie YouTube voor meer filmpjes.

De Boterhamshow (NTR) • Elke schooldag om 7:40

De Boterhamshow is een Nederlands educatief ontbijtprogramma met poppen, voor kinderen én hun ouders. De poppen worden achteraf door stemacteurs ingesproken, waardoor het mogelijk is voor de poppenspelers om af en toe af te wisselen (op de set geven we de poppen natuurlijk wel een stem). In alle afleveringen tot nu toe heb ik Opper de Pop gespeeld, met de stem van Rutger le Poole; en samen met Eric-Jan Lens Stuntman Stefan in seizoen 3. Zo af en toe neem ik, als het nodig is, iemand anders' personage eventjes over of speel een gast die niet bij Opper aan tafel komt, zoals Japie Kreukel hieronder. Zie YouTube voor meer filmpjes.

PatsBoemKledder (NTR) • Schooldagen op NPO 3

v.a. 2022. Kleuterserie over techniek. Kandidaten spelen een memoryspel in het Musem van Gewone Dingen. Als ze verliezen, droppen de monsters Pats, Boem en Kledder gewichten, explosieven of vogelpoep. Maar als ze winnen, krijgen ze het productieproces van een Gewoon Ding te zien, dat aan het einde in het museum wordt tentoongesteld. Ik speel verschillende kandidaten, zoals op de foto hieronder Ukkie Luck (met Mark Haayema als quizmaster Sjef Conservator).

PatsBoemUkkie

Zondag met Lubach (VPRO)

In de eerste seizoenen (2014/2015) werd ik benaderd om de pop Salamander Klöpping (een parodie op Alexander Klöpping) te maken en te spelen. Hij zou eerst één seizoen blijven, maar na het viral liedje "Ik app je lief" mocht hij nog even blijven plakken. Hij heeft onder andere gevlogd, Eva Jinek gedated, gedubsmashed, en tijdens de kerst kreeg hij 10.000 views op zijn webcam terwijl hij een winterslaap hield. In het voorjaar van 2018 ben ik nog een keer teruggekomen bij Lubach om "Samson" te spelen. Zie YouTube voor meer filmpjes.

Schermafbeelding20150111om001354

Een tweet van Paul de Leeuw.

Woezel en Pip: Overal Vriendjes (KRO/NCRV, Dromenjager)

Sprookjesboom Show (Blazhoffski/Efteling)

hoehetwerkt
waaromik

Je komt als poppenspeler in de mafste situaties terecht. Staand spelen in opgehoogde decors is het makkelijkst. Anderhalf uur ondergronds begraven zitten of een pop in het water spelen is weer íets meer een uitdaging...

Sesamstraat (NTR/Sesame Workshop, 2008-2018): Poppenspeler/stem van Angsthaas; Nederlandse poppenspeler/stem van Elmo (v.a. 2015). Regie: Eric Blom, Kaj Driessen, Martijn Hullegie, Jan Keijmeulen e.a.

De Boterhamshow (NTR, 2017-2022): Poppenspeler van o.a. Opper de Pop (stem: Rutger Le Poole). Regie: Dennis Bots, Harald van Eck, Jan Gitsels, David Grifthorst. Poppenspelers: Marlyn Coetsier, Mark Haayema, Mieke van der Hulst, Jogchem Jalink, Eric-Jan Lens, Tim Velraeds

PatsBoemKledder (NTR, v.a. 2022): Poppenspeler van o.a. Ukkie Luck, Donald Eend, Rob de Sjouwer, Fred Ringtone en monster Pats. Regie: Dennis Bots. Poppenspelers: Marlyn Coetsier, Sanne van Dijk, Mark Haayema, Jogchem Jalink, Eric-Jan Lens

Zondag met Lubach (VPRO, 2014): Poppenspeler en stem van Salamander Klöpping. Regie: Jan Gitsels.

Woezel en Pip: Overal Vriendjes (KRO/NCRV, 2016/2017): Poppenspeler en stem van Woezel. Regie: Martijn Hullegie. Poppenspelers: Marlyn Coetsier, Jogchem Jalink, Eric-Jan Lens, Renee Menschaar, Tim Velraeds, Daphne Zandberg.

Sprookjesboom Show (Blazhoffski/Efteling, 2017): Poppenspeler en stem verschillende personages. Regie: Martijn Hullegie. Poppenspelers: Marlyn Coetsier, Mieke van der Hulst, Jogchem Jalink, Bert Plagman, Tim Velraeds.

Biba Boerderij (Global Star Media, 2007): Poppenspeler van Tita Tomaat en Biba Banaan. Regie: Martijn Hullegie, Albert-Jan van Rees e.a. Poppenspelers: Jogchem Jalink, Renee Menschaar, Martin Soeters

Tita Tovenaar (Blue Circle/Efteling, 2007): Poppenspeler van de Grobbebollen (seizoen 1 en 2). Regie: Martijn van Hees, Kaj Driessen. Poppenspelers: Meike van den Akker (seizoen 1) Judith Broersen (seizoen 2), Marlyn Coetsier (seizoen 1), Merel van Gaalen (seizoen 1), Jogchem Jalink (beide seizoenen).

Televizier Ring Gala 2009

Lipdub (NCRV, 2011). Regie: Marco Grandia. Poppenspelers: Marlyn Coetsier, Jogchem Jalink.

Dirk Scheele: Huis, Tuin en Keukenavonturen (Nickelodeon, 2011) en Op Stap met Dirk Scheele (2013-2018): Verschillende personages. Regie: Bert Prenraat.

Velsenarij (Omroep Velsen, 2007-2009): eigen poppenspelitems

Bibabanaan
Titatomaat
Geeltje

De poppen op deze pagina zijn ©Sesame Workshop, Big Smile Entertainment, Atelier Rebele, Sorry Productions en Fantasy Factory. Salamander Klöpping is © Joggy Creations.

item18 item17 contact workshops film muziek tv poppen speellijst voorstellingen cv jogchem welkom