voorstellingentext
menu2018
Rinus3

RINUS (2+)

Het Prentenboek van het jaar 2025 is "Rinus" van Ingrid en Dieter Schubert.

En die Rinus staat hiernaast op de foto! Hij is de sterkste neushoorn van de hele wereld! Tenminste, dat zegt hij zelf... Net zo sterk als zijn opa vroeger!

Opa is nu oud. Hij kan niet meer goed horen en wil de hele dag slapen. Maar wanneer hij op Rinus moet passen, blijkt dat hij zijn kracht nog lang niet is kwijtgeraakt...!

Deze voorstelling is vanaf 2025 te zien.

Regie: Luuk Eisema. Boekingen: Bureau Vanaf Twee.

helpeenverrassingscenefoto
Cocojogchemkopie

COCO KAN HET (2+)

HELP! EEN VERRASSING! (2+)

Coco gaat voor het eerst vliegen! Alle vogeltjes kunnen vliegen, zegt mamma. Maar... kan Coco het wel? En wat als ze het nou niet kan?

Coco Kan Het! is een muzikale poppenvoorstelling gebaseerd op het Prentenboek van het Jaar 2021 van Loes Riphagen en speelt gedurende het theaterseizoen 2021/2022 (waar mogelijk) in bibliotheken, scholen en kleine zalen. Zie ook de Speellijst.

Regie: Mark Haayema. Boekingen: Bureau Vanaf Twee.

August houdt van rustige, veilige dingen. Suus houdt van wilde, stoere dingen. Toch zijn ze beste vriendjes. Maar vandaag maakt August zich grote zorgen. Suus heeft een verrassing voor hem... en August houdt niet van verrassingen! Wat zal het voor verrassing zijn? Een grote, wilde, drukke of moeilijke verrassing? Of... toch iets heel anders?

Vanaf januari 2024 speelt deze voorstelling over een hele mooie vriendschap in scholen, bibliotheken en kleine zalen. Gebaseerd op het gelijknamige Prentenboek van het Jaar 2024 door Mirjam Bos.

Regie: Luuk Eisema. Boekingen: Bureau Vanaf Twee.

DikkieDik

Vandaag is een grote dag voor Dikkie Dik. Hij gaat op avontuur. In de kamer, en in de tuin. Wat hoort hij daar? Wat is dat voor geluid? Er is zoveel te beleven! Ga je mee op avontuur met Dikkie Dik?

Een nieuwe muzikale jubileumvoorstelling met de bekende verhaaltjes uit de boeken van Jet Boeke en met Dikkie Dik in de hoofdrol.

Een productie van Thijs Borsten en Kajsa Blomberg i.s.m. Het Concertgebouw.

Met Thijs Borsten (piano, componist), Jogchem Jalink (poppenspel), Chieko Donker Duyvis (cello, zang) en Udo Demandt (percussie).

Regie: Mark Haayema.

Deze voorstelling speelde in 2023, maar komt hopelijk in 2024 terug; houd de speellijst in de gaten!

OP AVONTUUR MET DIKKIE DIK (2-4 jaar)

OKTOBER 2023 - HET CONCERTGEBOUW AMSTERDAM

FotoMonster
FeestjeTwee

MAXIMILIAAN MODDERMAN GEEFT EEN FEESTJE (2+)

MAAR EERST VING IK EEN MONSTER (2+)

Dit zijn de knuffelbeesten van Maximiliaan Modderman. Ze zijn blij, want Maximiliaan Modderman heeft ze uitgenodigd voor zijn feestje. Maximiliaan Modderman zelf is er nog niet. Die trekt nu zijn nette kleren aan. Maar reken maar dat die kleren niet lang schoon blijven... want de knuffelbeesten hebben zin in een ráár, víes, wild feestje!

Gebaseerd op het Prentenboek van het Jaar 2023 van Joukje Akveld en Jan Jutte, en te zien in bibliotheken, scholen en kleine zalen. Zie ook de Speellijst.

Regie: Luuk Eisema. Boekingen: Bureau Vanaf Twee.

"Dit is een kort toneelstukkie. Want het is bedtijd. Jij ging slapen. En toen was het toneelstukkie uit." "Ja, maar eerst ving ik een monster!" "Een monster?!" "Ja, kijk maar...!"

Maar Eerst Ving Ik Een Monster is níet eng, maar leuk! Met grappige monsterpoppen en spannende liedjes. Gebaseerd op het Prentenboek van het Jaar 2022 van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer, en te zien in bibliotheken, scholen en kleine zalen. Zie ook de Speellijst.

Regie: Luuk Eisema. Boekingen: Bureau Vanaf Twee.

VOORSTELLINGEN UIT AFGELOPEN SEIZOENEN:

popgonnies

Vanaf 2008 heb ik verschillende locatievoorstellingen voor verschillende leeftijden gemaakt en gespeeld, met titels als Het is Groen en het Rijmt, Boekenwurm en Lettervreter, Zo Dit Is Nou Kunst, Ik Kan Mooie Poppetjes Tekenen, Waar Komt Dat Boek Nou Weer Vandaan, Klungelpiet Doe Dat Nou Niet (Sinterklaasvoorstelling) en Een Heleboel Sneeuwpoppen (wintervoorstelling). De regie van deze voorstellingen lag in handen van Merel van Gaalen en Eveline Agema.

Van 2014 tot 2018 tourde de tekstloze poppenvoorstelling Gonnie en Vriendjes (2+), geproduceerd door Klein Amsterdam Producties/Bureau Vanaf 2, gebaseerd op de boeken van Olivier Dunrae (Gottmer). De regie lag in handen van Lindai Boogerman, die ook een deel van de voorstellingen speelde.

In samenwerking met Dirk Scheele heb ik poppen gespeeld in de voorstellingen "Huis- Tuin- en Keukenavonturen", "Op Stap met Dirk Scheele", en in de rol van Dikkie Dik in de voorstellingen "Dikkie Dik en zijn Vriendjes" en "Lekker Weertje Dikkie Dik".

Van 2011 tot 2013 werkte ik samen met DOX in de voorstelling "La Vie, C'est Drôle" als poppenspeler, speler, poppenmaker en uitvoerend muziek. Deze voorstelling won een Zilveren Krekel voor Beste Podiumprestatie.

Scenefoto's "Gonnie en Vriendjes" van Klein Amsterdam Producties/Bureau Vanaf 2; regie: Lindai Boogerman. Foto's: The Videomatic.

REGISTRATIE: Dirk Scheele: Dikkie Dik en zijn vriendjes (deel 1)

REGISTRATIE: Dirk Scheele: Lekker weertje, Dikkie Dik (deel 1)

poppenonderzijde

©2024 Joggy Creations

item10 item9 contact workshops film muziek tv poppen speellijst voorstellingen cv jogchem welkom