Workshops
menu2018

NIEUWS: Vanaf januari 2023 start een nieuw 'vervolgjaar' Poppen- en Objecttheater bij Haags Theaterhuis, met lessen van verschillende poppenspelers en -makers waaronder ikzelf. Wil je leren hoe je poppen toepast in professioneel theater en heb je al enige theater- of poppenspelervaring? Dan is dit jaar wellicht iets voor jou! Neem contact op voor meer informatie.

Sinds 2007 heb ik als poppenspelcoach verschillende workshops en masterclasses gegeven aan theatergroepen, bedrijven, animatoren, festivalpubliek, achter de schermen bij TV-programma's, de opleiding Poppen- en Objecttheater van Haags Theaterhuis, en bij theaterproducties als Avenue Q en Watskeburt?! - De Musical.

In de workshop ervaren de deelnemers wat er zoal bij poppenspel komt kijken. Iedereen mag een pop uitkiezen om tot leven te wekken. Ik geef professionele tips over blikrichtingen, praten, emoties uitbeelden met een pop, en met meerdere poppenspelers ťťn pop bespelen. Met als hoofdregel: just have fun! De bontgekleurde handpoppen die ik voor de workshops gebruik, nodigen meteen uit tot spelen.

Denk bijvoorbeeld aan...

  • Poppenspel-coaching voor een voorstelling (of TV-serie, film etc) waar professioneel poppenspelervaring vereist is
  • Een extra activiteit voor leerkrachten: hoe kun je na een poppenvoorstelling op school zelf met de kinderen aan de slag om je eigen pop te maken met simpele middelen? Hoe communiceer je met een pop? Hoe kun je kinderen inspireren om via poppenspel hun verhaal te vertellen? Hoe kun je voorwerpen omtoveren tot poppen?
  • Een unieke teambuilding-activiteit voor een bedrijfsdag: hoe leer je een nieuwe skill aan, die je anders waarschijnlijk nooit voor je werk zou gebruiken? Hoe kun je het beste samenwerken om met z'n drieŽn ťťn pop te bespelen? Kun je situaties op de werkvloer uitspelen? Kun je poppenspel inzetten om op creatieve ideeŽn te komen, of om elkaars ideeŽn uit te wisselen?
  • Bij het maken van een televisieprogramma, film of voorstelling met poppen is het handig als ook de rest van de crew een keer in de schoenen van de poppenspelers komt te staan. Tenslotte helpen de regisseur, de cameraman etc. ook allemaal mee om de poppen zo mooi mogelijk in beeld te brengen; zij zijn dus ook allemaal poppenspelers!

Ik geef lessen aan groepen (max. 20) of individueel.

Voor een volledig overzicht van mijn werkervaring en alle (poppen-)spelers van wie ik in de loop der jaren het vak geleerd heb, zie mijn CV.

Op dit moment zijn de workshops vooral geschikt voor volwassenen.

Foto's: © Johnny de Jonge

n1
n
n2
poppenonderzijde

©2024 Joggy Creations

item4 item3 contact workshops film muziek tv poppen speellijst voorstellingen cv jogchem welkom